On tilanteita, joissa imettävälle vauvalle halutaan tarjota maitoa muualtakin kuin suoraan rinnasta. Vaikka tuttipullolle on olemassa useampikin vaihtoehto (lusikka, muki, neulaton lääkeruisku, imetysapulaite), yleensä näiden käyttöön ei energia aina riitä, eikä niistä välttämättä edes tiedetä. Mutta mitä tehdä, kun imetetty vauva ei tuttipulloa huolikaan? 

Tuttipullon silikoni tuntuu usein suussa oudolta rintaan tottuneesta vauvasta. Kun se on outo, sitä ei haluta imeä :) Toiset haluavat totuttaa vauvan tuttipulloon ihan alusta saakka. Sekin on ok, jos vauva on sitä tyyppiä, ettei hämmenny kahdesta erilaisesta "ruokintalaitteesta" ja kun tuttipullosta syötetään tahdistetusti, eli rinnan sykäyksittäistä herumista jäljitellen. Tällä tavoin nimittäin voidaan varmistella, että vauva ei rintaa hylkää, jos imetyksen jatkuminen on toiveissa. Toiset tarvitsevat tuttipulloa hyvin satunnaisesti, eivätkä koe tarpeellisena sen päivittäistä käyttöä. Totuttaminenkaan ei aina toimi toivotusti. Mitä silloin voi tehdä?

  • Lämmitä pullotuttia käsiesi välissä ennen sen tarjoamista. Rinta on lämmin, ja siinä on ihon tuoksu mukana. Puhtaista käsistä pullotuttiinkin tarttuu ihon tuoksua, ja lämmin silikoni voi kelvata vauvalle paremmin kuin kylmä.
  • Laita pullotutti hetkeksi tyhjään vaniljasokerirasiaan. Äidinmaidossa on paljon laktoosia, joten se on makeaa ja tuoksuu usein vaniljaiselta. Kun vaniljan tuoksua tarttuu silikoniseen pullotuttiin, se voi houkutella vauvaa paremmin huolimaan pullon.
  • Käytä pulloruokinnassa samankaltaista asentoa kuin imetyksessäkin. Toiset vauvat ovat hyvin asentoriippuvaisia, ja yhdistävät tietyt asennot masun täyttymiseen. 
  • Kokeile ihan eri asentoja kuin imettäessä. On myös vauvoja, jotka eivät suostu syömään pullosta samassa asennossa kuin imevät rintaa. Silloin kannattaa kokeilla ihan erilaisia asentoja. Moni on kokenut toimivaksi syöttää pullosta niin, että vauva nojaa syöttäjän polviin ikään kuin sitterissä makaisi. Toisilla toimii asento, missä vauva nojaa selkä syöttäjän masuun, eikä hän näe syöttäjää. Tämä on toisaalta hankala asento toteuttaa tahdistettua pulloruokintaa, kun vauvan viestejä ei samalla tavalla näe. Ihan pientä vauvaa voi syöttää kylkimakuulla syöttäjän polvien päällä.
  • Pulloruokkija on muu kuin äiti. Vauvat ovat viisaita. He tietävät, että äidiltä saa rintaa, eivätkä siksi välttämättä äidiltä maitoa huoli muualta kuin rinnasta. Toisinaan vauvat kieltäytyvät pullosta jopa silloin, kun äiti on samassa asunnossa mutta eri huoneessa kuin vauva ja ruokkija. 
  • Käytä vaihtoehtoisia ruokintatapoja. On vauvoja, jotka eivät kaikista keinoista huolimatta huoli pulloa. Silloin kannattaa ottaa mielikuvitus (ja hyvät hermot) käyttöön ja kokeilla muita ruokintatapoja: lusikka, muki, neulaton lääkeruisku voivat toimia hätätapauksessa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että hädissään itkevä vauva ei pysty syömään mitään, eikä itkevän vauvan suuhun saa mitään nestettä kaataa, ettei vauva vedä sitä henkeen. Jos vauva syö tuttia, neulattomalla lääkeruiskulla voi suupielestä samalla valuttaa maitoa vauvan suuhun. Tutin sijasta voi vauvan myös antaa imeä puhdasta lyhytkyntistä sormea, ja sormen vierestä suupielestä valuttaa neulattomalla lääkeruiskulla maitoa vauvan suuhun. Mukin reunasta voi vauvaa hörpyttää, eli antaa vauvan itse latkia maitoa kielellä suuhunsa. 
  • Jo muutaman kuukauden ikäinen vauva usein pärjää muutaman tunnin ilman maitoa, jos äidin paikallaollessa hän pääsee rinnalle omaan tahtiinsa. Vauvan hoitajaa voi kehottaa kokeilemaan muita rauhoittelukeinoja kuin ruokkimisen. Sylissä kantaminen, vaunuissa heijaaminen, kylvettäminen tms. voi hyvin rauhoittaa vauvaa, jos hän ei pulloa huoli.