Minusta on erittäin mukava imettää taaperoa. En tällä tarkoita sitä, ettenkö tykkäisi imettää vauvaa, en ollenkaan! Mutta jotenkin tuo taaperon rinnallakäyminen on todella hellyttävää :)

Meillä normaali päivä sujuu pääpiirteissään näin:

Aamuyö klo 3-6
Taaperon uni alkaa keventyä ja jotta äiti saisi nukkua hieman pidempään, turvaudutaan ammaan. (Jos koko yö on roikuttu rinnassa kiinni, niin tässä vaiheessa isä saa ottaa taaperon kainaloon ja hoitaa silityksillä ja taputteluilla ammankaipuun ja kevyet unipätkät)
Aamu klo 6.30-8.30
Herätys! Arkiaamuisin taapero pomppaa pystyyn sängyssä lähempänä puolta yhdeksää, kun taas - Murphyn lain mukaisesti - viikonloppuisin nahkavekkari herättää hyvinkin aikaisin. Ensin kipaistaan potalla, sitten mennään vielä vähäksi aikaa sänkyyn pötköttelemään ja nauttimaan ammaa ensimmäiseksi aamiaiseksi.
Aamupäivä klo 9-12
Ammaa otetaan vähän ennen aamupalaa (=kaurapuuro) ja varsinkin aamupalan jälkeen (mutta vasta, kun äiti on saanut oman aamiaisensa syötyä). Pihalla aamupäiväulkoilun aikana ammaa tekee mieli vain, jos kovasti leikeissä sattuu - tai jos tulee kuuma ja äiti on unohtanut vesimukin sisälle.
Lounas ja päikkärit klo 13-15.30
Ennen lounasta maitohanat pysyvät kiinni, mutta lounaan jälkeen baari on jälleen avoinna. Ja ihan päiväuniin saakka. On se vain ihanaa, kun sängyssä pötkötellään kylki kyljessä, ja taapero nukahtaa rinnalle... Siitä sitten hiivitään hiljaa pois omiin hommiin
Päikkäreiden aikana taapero haluaa ammaa 2-3 kertaa, että unet jatkuisivat. Kun asiaan on tottunut, homma toimii ihan ok.
Loppupäivä klo 15.30-21
Ammaa pyydetään ja saadaan lähestulkoon aina, kun taapero vain hoksaa pyytää. Jos ollaan välipalan ja iltaruuan välissä tai iltaruuan jälkeen pihalla, pyyntöjä tulee harvemmin kuin silloin, jos ollaan sisällä kotona. Iltapalan ja hammaspesun jälkeen siirrytään hämärään makkariin nauttimaan myöhäisiltapala. Siinä samalla pitääkin sitten harjoitella joitain akrobaattisia liikkeitä, kun eihän illalla sängyssä ole mitään muutakaan tekemistä. Nyt kaiken lisäksi taapero on alkanut itse laittaa imetyspaidan luukkua alas ja hokemaan: ammaa, ammaa. Eli siis: tämä pois, toinen tiskiin ja sitten ammaa kitusiin niin paljon kuin sitä vain piisaa. Ja sitähän piisaa. Noin viiden minuutin kuluttua puolen vaihtamisesta taapero tuhisee tyytyväisenä kainalossa :)
Yö klo 21-03
Taapero nukkuu todella sikeästi - yleensä. Ammaa ei tähän aikaan olla kaivattu enää toukokuun jälkeen, mikä on äidistä ihan jees. Ja sitten taas aamuyöstä iskeekin ammankaipuu, ja unia jatketaan tankkaamalla välillä.

Mikä parhainta, taapero osaa kiivetä syliin ihan itse, avaa ja sulkee imetyspaidan luukkua tarpeen mukaan, on tosi ilahtunut kun ammaa tulee ja hännän huipuksi vielä kiittää!
Ja sillä kiitoksella äiti sitten jaksaa hienosti monta päivää :)