Kevään tulon tietää siitä, että samoin kuin koirankakkakeskustelukin myös taaperoimetyskeskustelu nostaa päätään. Aihe jakaa mielipiteitä melko voimakkaasti, harvoin kuulee, että asia olisi kommentoijalle se ja sama.

Taaperoimetyksen vastustajat ovat äärimmillään sitä mieltä, että kyse on pedofiliaan tai insestiin verrattavissa olevasta asiasta. Että on pervoa antaa yli yksivuotiaan (kävelevän ja puhuvan) lapsen imeä naisen rintaa. Että lapsi ei itsenäisty koskaan, jos äiti pitää siitä (rinnalla) kiinni. Että taaperoimetyksessä se on nimenomaan vain ja ainoastaan äiti, joka sairaalla tavalla saa tyydytystä siitä, että lapsi ei itsenäisty vaan on äidistään riippuvainen.

Taaperoimetyksen puolustajien puheenvuoroissa edellämainitut argumentit kumotaan. Ei se yksivuotias tai vanhempi lapsi mistään pystymetsästä siihen äidin rinnalle tule, vaan on käynyt rinnalla joka päivä (useita kertoja päivässä) syntymästään saakka. Yksivuotiaan ei myöskään tarvitse vielä itsenäistyä - vai kuinka moni oikeasti olettaa, että yksivuotias olisi valmis olemaan yksin kotona (itsenäisesti), hoitamaan omat ruokansa (itsenäisesti) ja muut tarpeensa? Isompaa vauvaa ja varsinkin yli yksivuotiasta ei voi mitenkään pakottaa rinnalle. Suurin osa äideistä tuon tietää - ja on saattanut saada hampaanjäljet rintaan, jos on liikaa rintaa tullut tyrkyttäneeksi. Kyllä se lapsi omasta halustaan rinnalle usein tulee - tai ei tule.

Kun taaperoimetystä ei juuri missään julkisesti näe, siitä tulee nopeasti tabu. Alastomuus tabuna alkaa olla historiaa, siitä pitävät kaikki kadunvarsien, television ja lehtien alusvaatemainokset huolen. Entä, jos mainoksissa näkyisi lapsiaan imettäviä äitejä? Entä, jos äitien ei tarvitsisi hävetä tai ujostella imettämistä? Muuttuisiko suhtautuminen etenkin taaperoimetystä kohtaan, kun siitä tulisi näkyvää ja jokapäiväistä? Veikkaan, että muuttuisi.

P.S. On muuten tosi törkeän näköistä toisinaan, kun näkee aikuisten syövän hampurilaista. Majoneesit pitkin sormia ja suupieliä ja sitten niitä nuoleskellaan. Ihan pervoa. ;)