Karjalainen ja Keskisuomalainen sen avasivat, ja sama meno jatkuu yhä. Tällä kertaa Etelä-Saimaassa.

Joko kyse on toimittajien skandaalihakuisuudesta tai jostain (toivottavasti ei tyhmyydestä sentään), tai sitten ihan oikeasti suomalaiset lääkärit ja terveydenhuollon henkilöstö yleensä (tai ainakin ne, jotka saava äänensä kuuluviin) ovat sitä mieltä, että WHO:n kuuden kuukauden täysimetyssuosituksella voi korkeintaan pyyhkiä ahterin istunnon jälkeen.

Myönnetään, suositukset ovat vain suosituksia. Onhan se niinkin, että jos jokainen pyrkisi toteuttamaan kaikkia suosituksia, elämä olisi melko mahdotonta. Mutta nyt puhumme siis vauvoista, ja heidän ravintosuosituksistaan. Jos muutaman kohdalla suosituksiin ei päästä syystä tai toisesta, pitääkö suosituksen tavoittelu kieltää kaikilta muiltakin? Miksi, oi miksi kaikkien niiden moninaisten WHO:nkin luottamien tutkimusten tulokset voidaan tuosta noin vain parilla sanalla dissata? Olisi myös erittäin mukava aina kuulla, millaisiin tutkimuksiin nämä arvovaltaiset tahot, jotka näitä lausuntoja antavat, mielipiteensä perustavat.

Imetyksen edistäminen ja tukeminen on tosi huonoilla kantimilla täällä koto-Suomessa, väittipä joku mitä tahansa. Ja samaan aikaan ollaan niin kovin huolissaan niistä kansantaudeista, jotka tämän maan rajojen sisällä niittävät ihmisiä kuin viljaa. Yllätys yllätys, imettämällä vauvoja nykyisten suositusten mukaisesti voidaan vähentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin sekä aikuisiän diabetekseen.

Touhu vaikuttaa kovasti siltä, että oikea käsi ei todellakaan tiedä, mitä vasen käsi puuhaa - eikä ehkä edes välitäkään tietää.